dierenriemAstrologie is hot...

Tijdschriften als Cosmopolitan, Elle en Glamour, die zich voornamelijk richten op millennials wijden er serieus aandacht aan. Tegelijkertijd is een cursus of opleiding volgen niet meer van deze tijd en willen we het liefst in zo kort mogelijke tijd alles weten.

'Astrologie kun je leren' was lange tijd een motto dat ik gebruikte bij de aankondigingen van mijn opleiding astrologie. De bedoeling daarachter was ongetwijfeld om de potentiële student het gevoel te geven, dat astrologie niet zó ver-van-mijn-bed was, dat het zou afschrikken om er alleen al kennis mee te maken.

Maar kun je astrologie wel leren? In elk geval niet zoals je rekenen leert, of aardrijkskunde, borduren of metselen. Hoewel er talloze boeken over geschreven zijn, laat astrologie zich nauwelijks vatten in taal, in omschrijvingen, in lijstjes met trefwoorden van dierenriemtekens of in diepgaande analyses van planeetprincipes. Het moet ruimte laten voor verbeelding. Zoals een pianist een instrument bespeelt met onuitputtelijke mogelijkheden en ruimte laat voor verbeelding, zo is astrologie een beeldentaal, die ruimte laat voor eigen invulling.
Door dingen op te schrijven maken we het concreet en herleesbaar, maar ook onherroepelijk. Schrijven legt vast en zodra iemand het leest, kun je er niets meer aan veranderen.
Wie op deze manier astrologie bedrijft, loopt risico's: met die Saturnus in 12 kun je nu eenmaal niet anders... of met Mercurius in steenbok ben je gewoon zo... of het komt allemaal door Pluto...

Astrologie en ook een horoscoop is een universeel beeld, een verhaal zonder specifieke tijd of ruimte en de beelden resoneren met het innerlijk, waardoor het verhaal persoonlijk wordt. De grootste vaardigheid van een astroloog is het verhaal te vertellen, en wel zo, dat het in het hier en nu tot leven kan komen en geleefd kan worden. Daarvoor heb je niets aan een rijtje met uitdrukkingsmogelijkheden van een planeetstand, meestal ook nog door anderen geschreven.
De grote kunst van de astroloog is de grondpatronen in trilling te brengen, waardoor beelden ontstaan, die resoneren met de ziel en helend kunnen werken. Het brein komt later, het brein denkt nà.


Leren via persoonlijk ervaren

Astrologie leren werkt het best door naar binnen te gaan - in je eigen geboortehoroscoop te stappen - en te onderzoeken en ervaren hoe de verschillende planeetenergieën in jezelf en om je heen werken. En dat kan snel gaan. Niet zelden hebben we mensen na een workshop naar huis zien gaan met een belangrijk inzicht, beter in hun vel of bevrijd van een oude overtuiging.

Wil jij ook nader kennis maken met astrologie en je persoonlijke geboortehoroscoop, zonder een lange tijdrovende cursus te hoeven volgen?
Dat kan!

In Amersfoort op 4 zondagen: 15 en 29 maart, 19 april en 3 mei 2020.
Voor inhoudelijke informatie: klik hier.

In Enschede op 4 dinsdagavonden: 10 en 24 maart, 7 en 21 april 2020
Voor inhoudelijke informatie: klik hier.


Reageren?  Dat kan alleen nog via de mail.