In de astrologie wordt het patroon van een driehoek beschouwd als prettig, gemakkelijk en harmonisch.
Voor een deel is dat te verklaren door de tekens van de dierenriem die de achtergrond vormen van de punten die een driehoek vormen. Deze tekens behoren bij het zelfde element.

dierenriemcirkel

Het element geeft aan wat de kwaliteit van de driehoek is en op welke wijze de planeten die bij de driehoek betrokken zijn zich manifesteren. Zo zal een driehoek in het aarde-element veel mogelijkheden geven allerlei zaken concreet te maken en praktisch vorm te geven. Een luchtdriehoek biedt mogelijkheden op het gebied van contacten en communicatie; een vuurdriehoek is gunstig om ideeën en inspiratie op te doen en onder een waterdriehoek kunnen dingen gaan stromen.

Het beeld van een grote driehoek is dat van een boom met rijpe vruchten, die wachten tot ze geplukt worden, anders verrotten ze: Het weerspiegelt in potentie aanwezige creativiteit en talent, maar het mist de kracht tot veranderen. Daardoor kan het ook statisch zijn, wat kan leiden tot passiviteit, luiheid, inactiviteit of gemakzucht.

Het omzetten en in de praktijk brengen van aanwezige gaven en creativiteit kan lastig zijn, want succes, meevallers, het van een leien dakje gaan, in de schoot geworpen krijgen, verwend worden, e.d. maken eerder lui (vaste gewoontes), dan actief en alert.
Een vierkant of oppositie van een andere planeet naar een van de punten van de grote driehoek kan activerend werken.

Deze periode hebben we te maken met het eind van een serie grote driehoeken in het waterelement:
Jupiter in kreeft, Saturnus in schorpioen en Neptunus en Chiron in vissen.
Het patroon is al begonnen half juli 2013 met een exacte driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Neptunus op 5° van de watertekens. Een maand later werd de eerste driehoek met Chiron gevormd en gaandeweg is dit planeetje meer deel uit gaan maken van het patroon en heeft Neptunus zich eruit teruggetrokken.

Half juli verlaat Jupiter de kreeft, zodat deze planeet uit het patroon van de grote driehoek valt. Maar zijn taak wordt nog een maand lang overgenomen door achtereenvolgens de Zon, Mercurius en Venus, die tussen half juli en begin augustus het patroon voor de laatste keer volmaken resp. op 9 juli, 25 juli en 1 augustus.


dierenriemcirkel driehoek Betekenis

Dit patroon biedt gelegenheid om schoon schip te maken op het gebied van oude angsten en oud zeer.
Dit gebeurt doordat oude thema's die daarmee te maken hebben worden opgerakeld.
Bijvoorbeeld een kleinigheid die een oude herinnering activeert, maar tegelijkertijd de gelegenheid biedt er met andere ogen nog eens naar te kijken en de emotie die ermee verbonden is los te laten.
Zo kunnen problemen waar je jarenlang mee hebt geworsteld opeens oplossen en veel ruimte creëren voor nieuwe ervaringen, hetgeen vaak tevens een grote ontwikkelingsstap is.

De grote waterdriehoek geeft de potentie om mensen en situaties goed aan te voelen en maakt je a.h.w. klaar voor de signalen die dit proces mogelijk maken. Je zult intuïtief aanvoelen, dat zich een kans voordoet en hoeft je er alleen maar bewust van te zijn en de boodschap op te pakken.
Het in contact komen met en serieus nemen van 'onderbuikgevoelens', versterk het innerlijk (intuïtief) weten en nodigt uit te handelen vanuit je gevoel. Net zoals een grote stromende rivier een grote invloed heeft op het landschap, zo heeft een grote waterdriehoek de potentie het emotioneel landschap in je eigen leven snel te veranderen.

De valkuil van deze driehoek is het goede gevoel. Daardoor ben je niet snel geneigd in actie te komen. Je kunt blijven dromen en het gevoel hebben dat je bezig bent je droom te verwezenlijken, terwijl dat helemaal niet zo is. Met de drie persoonlijk planeten door kreeft, komt er een laatste mogelijkheid, definitief afscheid en afstand te nemen van dingen uit het verleden, die je niet langer hoeven te belasten.


Kijken naar de sterren

Iedere zomer is ook aan de sterrenhemel een mooie driehoek te zien. Met de lange zomeravonden moet je er wat langer op wachten, maar zodra het donker wordt, kun je de drie helderste sterren van de zomeravond als eerste zien oplichten. Het zijn Wega in het sterrenbeeld Lier - vrijwel recht boven je hoofd. Links daarvan zie je Deneb, de staartster van het sterrenbeeld Zwaan en daartussen een stuk lager, ongeveer halverwege Wega en de horizon vind je Altair in de Arend. Ze vormen met de punt naar beneden wijzend, de zogenoemde zomerdriehoek.


Reageren?  Dat kan alleen nog via de mail.