Hans Planje “Astrologie heeft mij van kind af aan al geboeid. Intussen ben ik ruim 40 jaar zelfstandig astroloog.

Sinds 1983 geef ik les en de verschillende cursussen zijn in de loop van de 80-er jaren uitgegroeid tot een vijfjarige astrologie beroepsopleiding, AURINKO. Deze opleiding is in 2009 opgeheven. Nu kun je de opleiding of delen daarvan volgen via internet.

Op het gebied van opleiding heb ik in de jaren '90 veel ervaring opgedaan als voorzitter van de commissie voor intake en begeleiding (CBI) van de beroepsvereniging, door regelmatige uitwisseling met andere opleiders en door training en begeleiding van astrologiedocenten.
Hieruit is de specialisatie Astrologiedocent voortgekomen.

In 1987 ben ik begonnen met schrijven en uitgeven van een jaarlijkse astrologische agenda. Elke uitgave heeft een speciaal thema. Na 12 uitgaven hiervan ben ik ermee gestopt en heb ik deze activiteit aan collega Peter Saarloos overgedragen.

Na mijn psychodrama-opleiding begin 80-er jaren ontwikkelde ik astrodrama als synthese van astrologie en psychodrama. Mijn opleiding medische astrologie bij het toenmalige ‘Asclepios’ kon ik hierin ook integreren.
In de loop van de jaren heb ik veel astrodramaworkshops en -cursussen gegeven en daarin met allerlei verschillende werkvormen en thema’s ervaring opgedaan.
Een bijzonder boeiende manier om de mogelijkheden van astrologie en in het bijzonder je eigen horoscoop te ervaren is ‘AstroTheater’, een unieke manier om midden in je eigen horoscoop te staan.

In de 90-er jaren heb ik het astrologisch bordspel ‘Creatief Management’ ontwikkeld dat geschikt is om zowel persoonlijke thema’s, als ook om ontwikkelings- en groeimogelijkheden in teams en organisaties procesmatig te onderzoeken.
Een ander spel is Delphi, een op astrologische uitgangspunten gebaseerd orakelspel dat inzicht geeft in actuele vragen en thema's en een mooie ondersteuning in consultsituaties kan zijn.

Begin van deze eeuw heb ik een training Familieopstellingen gevolgd en ook deze methodiek laat zich uitstekend met astrologie combineren. Horoscoopopstellingen zijn een fantastische manier om persoonlijke horoscoopthema’s te onderzoeken en conflict- en stresssituaties uit te werken. Daarnaast werk ik ook met organisatieopstellingen.

Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”