In het systemisch werk is altijd sprake van een energieveld - van een familie, een organisatie of cultuur. Maar ook een geboortehoroscoop kun je beschouwen als een energieveld. Zodra je ermee gaat werken, stap je in dat energieveld en laten de verschillende energieën zien hoe ze jouw functioneren beïnvloeden.

De planeten in de geboortehoroscoop kunnen we zien als delen van de persoonlijkheid die zich als behoeftes of stemmetjes in jezelf kunnen manifesteren. Maar lang niet elke behoefte leven we als mens optimaal uit. Dat komt, omdat we in onze jeugd gevormd zijn en ons met alle opvattingen en overtuigingen die daarbij horen min of meer aangepast gedragen.
Sommige behoeftes leven we niet of nauwelijks uit, omdat we geleerd hebben dat dat niet hoort of ‘slecht’ is. Dat zijn de delen van onze persoonlijkheid die we aan anderen delegeren.
Ook kunnen we rollen op ons genomen hebben die eigenlijk niet bij ons passen, omdat we daarmee aan de verwachtingen van onze ouders voldeden en zo aandacht en liefde kregen.

Het werken met opstellingen vanuit de horoscoop blijkt een fascinerende manier te zijn, je eigen horoscoop te onderzoeken en meer zicht te krijgen op de verschillende behoeftes en intenties achter de planeetenergieën.
Het is een krachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je gewoontes en thema's en de invloed die dat heeft op je functioneren, je manier van denken, voelen en handelen, op gezondheid en welzijn.

Het samenspel van astrologie en systemisch werk is een werkwijze die verhelderende, en vaak verrassende, nieuwe inzichten oplevert in de manier waarop iemand in het leven staat. Daarnaast levert deze manier van werken bruikbare handvatten voor het beter of anders omgaan met het potentieel dat door je geboortehoroscoop wordt aangegeven en dát te veranderen wat ons slechts belemmert echt onszelf te zijn...


Terug naar de hoofdpagina Opstellingen