Toen in maart 2020 corona op ons pad kwam, zijn veel van ons online gaan werken. En juist voor opstellers is dat lastig, omdat de grootste kracht van systemisch werken zit in het werken binnen een energetisch veld, dat met een groep waaruit een cliënt zijn representanten kan kiezen, gecreëerd en versterkt wordt.

Vorig jaar hebben wij een opstellingsapp - Het Lege Midden - ontwikkeld, die in combinatie met een videoverbinding gebruikt kan worden voor online opstellingen.
Van Het Lege Midden bestaat een webversie en een Windowsversie. Sinds kort is de app uitgebreid met een extra pagina astrologische symbolen, zoadat je ook (delen van) een horoscoop kunt opstellen of opgestelde personen kan voorzien van een planeetsymbool. 

De webversie is geschikt voor online opstellingen met een groep deelnemers.
Je kunt hem bekijken op https://creatief-management-app.github.io door zonder inloggen te klikken op 'demoversie'. In de demoversie kun je Het Lege Midden uitproberen en onderzoeken of deze app voor jou een bruikbaar instrument zou kunnen zijn ter ondersteuning van online consulten. Alle functies in deze demoversie werken, alleen schakelt deze versie na 5 minuten automatisch uit. Je kunt hem zo vaak je wilt opnieuw opstarten.

De Windowsversie wordt geïnstalleerd op een computer of laptop en kan gebruikt worden voor een-op-een sessies. Let op: Deze versie draait alleen onder Windows!
Na bestelling van deze versie van Het Lege Midden krijg je via WeTransfer een pakketje bestanden toegestuurd, die je kunt downloaden en in een zelf te benoemen directory op je computer of laptop opslaan. Deze versie kan dus alleen worden bediend vanuit het apparaat waarop hij is geïnstalleerd.
Zodra je de bestanden geïnstalleerd hebt, kun je Het Lege Midden starten met 'Opstellingspagina' in de hoofddirectory.

Na het opstarten van Het Lege Midden verschijnt eerst een korte instructiepagina, waarop te lezen is hoe het scherm is ingedeeld en hoe de figuurtjes kunnen worden opgesteld.

In het opstellingsveld kunnen figuurtjes worden geplaatst, waarvan de grootte, de kleur en de kijkrichting kunnen worden bepaald en aangepast.

Hiervoor wordt of de muis (linker- en rechter muisknop en muiswieltje) of het toetsenbord (de pijltjestoetsen en spatiebalk) gebruikt. De aanwijzingen hiervoor staan verkort op de balk onder het scherm, de uitgebreide instructies hiervoor zijn via de ?-help-knop op te roepen.
Behalve personen kunnen ook andere symbolen in het veld worden opgesteld, die kunnen staan voor abstracte begrippen. Van elk figuurtje of symbool kan een naam worden ingevuld.

Een opstelling kan op elk gewenst moment worden opgeslagen, dus ook meermaals, bv. na een verandering in de opstelling. Op deze manier kan Het Lege Midden ook worden gebruikt voor verslaglegging van actuele opstellingen, terugkoppeling naar cliënten, voor illustraties in boeken of blogs, of op je website voor uitleg van opstellingen.

Het onderstaand voorbeeld geeft een impressie:

Voorbeeldopstelling beginVoorbeeldopstelling eind

Wil je de Windowsversie van Het Lege Midden voor eigen gebruik op je eigen computer of laptop aanschaffen, dan kan dat voor de prijs van € 95,- incl. BTW voor de basisversie of € 125,- voor de versie met extra pagina astrologische symbolen..

Voor gebruik van de webversie van Het Lege Midden kun je een abonnement nemen.
Daarvoor hanteren we de volgende prijzen (incl. BTW):

   Proefabonnement 1 maand:  €  25,- 
   3 maanden:  €  40,- 
   6 maanden:  €  70,- 
   1 jaar:  €   125,- 
Deze app is ontwikkeld door Rick Rosendaal in opdracht van Hans Planje en Tosho Kooimans.


Terug naar de hoofdpagina Opstellingen