Voor informatie en aanmelding:  053 - 477 25 32   of  

Tenzij anders vermeld, geldt voor deelname aan elke workshop, dat je 25% korting krijgt voor iedere deelnemer - die niet in mijn netwerk voorkomt - die via jouw netwerk ook inschrijft voor de betreffende workshop of cursus.

Workshops en cursussen

4 februari 2018
10:00 - ±16:30 uur

Purmerend

Creatief Zelfmanagement
een processpel voor persoonlijke ontwikkeling

 

Loop je al een tijdje rond met een vraag en lukt het niet goed daar zicht en grip op te krijgen? Vraag je je af hoe zich een actueel thema zal ontwikkelen en welke stappen jij daarin het best kan zetten? Of heb jij een droom en vind je het lastig de eerste stappen te zetten?

Dan is deze workshop een mooie gelegenheid daar mee aan de slag te gaan. In deze workshop gebruiken we het spel CREATIEF MANAGEMENT als middel om jouw proces ten aanzien van jouw persoonlijke thema zichtbaar te maken.

CREATIEF MANAGEMENT is een processpel met een verdiepend karakter, dat inzichten biedt in persoonlijke en collectieve thema’s.
Zoals je een vraag of thema formuleert voor je een tarotkaart legt, of de Runen of I Tjing raadpleegt, zo kun je het spel CREATIEF MANAGEMENT instappen. Dit spel is een reis, waarin zich voor jou ontvouwt, hoe zich jouw thema optimaal kan ontwikkelen, welke stappen belangrijk zijn om te zetten, hoe je kansen en mogelijkheden (beter) kunt benutten en wat je aandachtspunten, leerpunten en valkuilen zijn in het proces dat zich ten aanzien van jouw vraag ontvouwt.
Kortom, hoe je zelf creatief om kunt gaan in het bewust managen van je eigen proces.

In het half jaar daarop volgend zijn er 3 evaluatiemiddagen, waarin je in de gelegenheid wordt gesteld de ontwikkelingen t.a.v. van jouw proces te bespreken, aan de spelinformatie te relateren en te koppelen aan jouw persoonlijke geboortehoroscoop. Tot de laatste evaluatiemiddag krijgen alle deelnemers toegang tot een besloten interactief forum, om ervaringen en ontwikkelingen uit te wisselen en te bespreekbaar te maken.

Deze workshop is op zondag 4 februari 2018 van 10:00 - ± 16:30 uur in Purmerend.
Na de workshop zijn 3 evaluatiemiddagen van 13:00 - ± 16:00 op 25 maart, 3 juni en een nog af te spreken datum na de zomervakantie 2018.
Deelnamekosten: € 150,- incl. evaluatiemiddagen en toegang tot het forum.

CREATIEF MANAGEMENT is een op astrologische uitgangspunten gebaseerd processpel, maar je hoeft geen enkele kennis van astrologie te hebben om het te kunnen spelen.

 

25 februari 2018
10:00 - 16:00 uur

Zoetermeer

Het gebruik van
Horoscoopopstellingen
in individuele consulten

blog consult

In gesprekken met mensen waarin we hun horoscoop duiden, proberen we een beeld te schetsen van de thema's en potenties die de horoscoop aangeeft en antwoorden te formuleren op actuele vragen van de cliënt. Vaak blijft het bij een benadering waarin de cliënt veel informatie te verwerken krijgt en we zelf ons best doen alles zo goed mogelijk uit te leggen.

Maar hoe zou het zijn, als we meer gebruik kunnen maken van het innerlijk weten van de cliënt zelf en deze met behulp van een opstelling kunnen laten onderzoeken en ervaren wat we zelf vaak maar lastig onder woorden kunnen brengen?

Deze workshop is een praktijkdag, waarin het persoonlijk werken met horoscoopopstellingen in 1-op-1 situaties centraal staat. Voor deelnemers met astrologische basiskennis.

Maximum aantal deelnemers: 12.
Deelnameprijs: € 90,-
Bij aanmelding samen met de workshop 'Het gebruik van astro-focussing in individuele consulten' op 11 maart
€ 140,- voor beide workshops.

11 maart 2018
10:00 - 16:00 uur

Zoetermeer

Het gebruik van
Astro-Focussing
in individuele consulten

blog consult

In gesprekken met mensen waarin we hun horoscoop duiden, proberen we een beeld te schetsen van de thema's en potenties die de horoscoop aangeeft en antwoorden te formuleren op actuele vragen van de cliënt. Vaak blijft het bij een benadering waarin de cliënt veel informatie te verwerken krijgt en we zelf ons best doen alles zo goed mogelijk uit te leggen.

Maar hoe zou het zijn, als we meer gebruik kunnen maken van het innerlijk weten van de cliënt zelf en deze met behulp van astro-focussing kunnen laten onderzoeken en ervaren hoe een lastige planeetstand of aspect anders benaderd en gebruikt kan worden?

Deze workshop is een praktijkdag, waarin het persoonlijk werken met astro-focussing in 1-op-1 situaties centraal staat. Voor deelnemers met astrologische basiskennis.

Maximum aantal deelnemers: 12.
Deelnameprijs: € 90,-
Bij aanmelding samen met de workshop 'Het gebruik van horoscoopopstellingen in individuele consulten' op 25 februari
€ 140,- voor beide workshops.

Focusing is een door de psycholoog Eugene T. Gendlin ontwikkelde methode lastige en moeilijk grijpbare problematieken te onderzoeken en hanteerbaar te maken.
De vertaling van het focussen in de astrologische symboliek biedt een uitstekende mogelijkheid ons begrip van veranderingsprocessen, zowel in het alledaagse leven als in therapeutische situaties te verdiepen en verfijnen.
En we zullen versteld staan over de nauwe samenhang tussen kosmische ordening en innerlijke beleving.

14 april 2018

Voorbodes van
Saturnus - Pluto

Sat Plu

In 2020 vindt een drievoudige conjunctie plaats tussen Pluto, Saturnus en Jupiter in steenbok.
De rij begint met een Saturnus-Pluto-conjunctie, gevolgd door een drievoudige Jupiter-Pluto-conjunctie en de reeks eindigt met een Jupiter-Saturnus-conjunctie. Zo'n geconcentreerd samengaan van drie langzame planeten komt zelden voor en belooft zowel collectief als individueel een belangrijke periode.


De betekenis van een Pluto-Saturnus-Jupiter-conjunctie

Bij de duiding van drievoudige conjuncties geeft de conjunctie tussen de twee langzaamste planeten en het teken waarin dat gebeurt het voornaamste thema aan.
Voor de komende drievoudige conjunctie in 2020 zal de Saturnus-Pluto-conjunctie in steenbok het thema bepalen, waarmee we thema's als machtsvraagstukken, omgang met onze natuurlijke grondstofbronnen, met investeringen, schulden en kredieten kunnen verwachten.


De komende tijd

Op 20 december gaat Saturnus - samen met de Zon - het teken steenbok binnen. Daarmee staan Pluto en Saturnus in hetzelfde teken, hetgeen we kunnen zien als de opmaat voor de naderende conjuctie in 2020.
In de tijd dat Saturnus door steenbok loopt en Pluto nadert, zijn er verschillende periodes waarin de komende Saturnus-Pluto-conjunctie de nodige extra aandacht krijgt en er impulsen zullen zijn deze conjunctie gestalte te geven.
Om te beginnen in december-januari, als eerst de Zon en vervolgens Mercurius door steenbok lopen en Saturnus en Pluto verbinden.
In 2017-18 loopt ook het hele Zwarte Maangebied door steenbok
En van half maart tot half mei 2018 loopt Mars door steenbok en in de periode van 2 tot 26 april verbindt hij Saturnus en Pluto.

Op 14 april staat Mars precies tussen Saturnus en Pluto en maakt met beide een conjunctie. Mars staat dan in het Zwarte Maangebied en dit valt dan tussen Saturnus en Pluto in.
Dat is een uitstekende gelegenheid om in actie te komen en op verkenning te gaan naar de mogelijkheden en potenties van de naderende Saturnus-Pluto-conjunctie:
   Hoe zie jij de ontwikkelingen naar de conjunctie van 2020?
   In welk huis van jouw geboortehoroscoop valt deze conjunctie en welke planten worden geraakt?
   Hoe zou jij een themadag rond Saturnus-Pluto willen vormgeven?

Deze dag heeft nog geen concrete vorm, maar zal worden ingevuld op basis van ideeën en wensen van deelnemers.

Laat weten van jouw ideeën zijn...!

20 t/m 24 juni 2018

23 t/m 26 aug. 2018

Blankenburg - Harz

De hemel op aarde
een reis naar de dierenriem rond Blankenburg in de Harz

 

In de Harz, met Blankenburg als centrum, ligt de dierenriem in de vorm van oeroude kracht¬plaatsen. Hier werden ooit goden vereerd, offers gebracht en gebeden en rituelen uitgevoerd om een bepaald proces te ondersteunen of versterken. 

Afgelopen jaren ben ik verschillende keren naar de Harz gereisd en heb alle plekken van deze dierenriem bezocht. Telkens weer een werkelijk heel bijzondere ervaring! Ook komend jaar wil ik in juni en augustus weer met een groep mensen een lang weekend naar Blankenburg om een aantal van deze plekken te laten zien en verder te ontdekken en onderzoeken.

Heb jij zin om mee te gaan?

Om alvast een indruk te krijgen kun je de volgende link volgen: www.derhimmelauferden.wordpress.com.

Er is geen vooraf vastgelegd programma. Overdag zullen we een of meer krachtplekken van de dierenriem bezoeken. Gezamenlijk overleg welke. We nemen voldoende tijd om er te zijn, rond te kijken, te voelen en ervaren. Naar behoefte kunnen we met elkaar een oefening, visualisatie of meditatie of dat doen wat voor ieder goed voelt, alleen of gezamenlijk. Ervaringen delen en uitwisselen.
Op 21 juni kunnen we op een van de krachtplekken de zomerzonnewende vieren.

Om te voorkomen dat we met de groep niet zomaar terecht kunnen in een restaurant, zal ik hier van te voren moeten reserveren. De restaurants zijn kleinschalig en hebben de mogelijkheid tot vegetarische gerechten.

Het verblijf is in Wellnesshotel Felsengrund-Alcyone in Bad Suderode, in de buurt van Blankenburg. Het hotel heeft hoofdzakelijk 2-persoonskamers.

Wanneer?
20 t/m 24 juni 2018. Vertrek: woensdagavond ± 17:30 uur vanaf Enschede.
Terugreis: zondag 24 juni. Tijd in overleg.
en
23 t/m 26 augustus 2018. Vertrek: donderdagavond ± 17:30 vanaf Enschede.
Terugreis: zondag 26 augustus. Tijd in overleg.

Deelnamekosten: € 325,- in juni (4 dagen) en € 250,- in augustus(3 dagen).
Deze kosten zijn inclusief 4, resp. 3 overnachtingen met ontbijt, Kurtax (toeristenbelasting), reiskosten op basis van 3 personen per auto (chauffeurs krijgen een reiskostenvergoeding), verplaatsingskosten naar de diverse krachtplekken, 3x resp. 2x lunch en 3x resp. 2x warme maaltijd in een restaurant.
Niet inbegrepen zijn: toeslag voor 1-persoonskamer (15,- p.n.), drankjes en versnaperingen, evt. koffie drinken onderweg, evt. extra lunch op zondag, reiskosten naar en van Enschede.

 

Content ©2016 Hans Planje
Hans Planje     E:      T: 053-4772532